Диносауруси

Направете си сопствен диносаурус од неверојатно лесната глина која отскокнува и лесно се обликува. Не се рони, ниту се лепи за рацете, чиста е, мека и e совршен материјал за 3D обликување.

discount

Диметродон

Уживајте во изработката на диметродонот, џиновскиот гуштер кој живеел пред стотина милион години. Со својата раскошна грива долж грбот, ќе Ве потсети на денешната игуана.

discount

Брахиосаурус

Знаете ли дека овој диносаурус е едно од најголемите животни кои некогаш оделе по Земјата? Изработете весела мини верзија на овој убавец, чија тежина достигала и до 30 тона.

discount

Стегосаурус

Препознатлив по својата опашка со остри боцки, овој диносаурус можел да ја менува бојата на своето тело за да ги плаши предаторите. Забавувајте се креирајќи ги безопасните боцки со своите раце!

discount

Тираносаурус T-Rex

Еден од најпознатите диносауруси си доби и своја филмска адаптација. Познатиот предатор имал повеќе од 60 заби, а секој бил долг околу 23 цм.